νέα

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 24 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 18.15μ.μ. ΘΑ ΠΡΟΒΛΗΘΕΙ ΣΤΗΝ ΝΕΤ ΤΟ 12ο ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΤΗΣ ΣΕΙΡΑΣ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ «ΕΣ ΑΥΡΙΟΝ ΤΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ-Πορτραίτα του Αύριο» ΜΕ ΤΙΤΛΟ «H ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΑ ΤΗΣ ΗΤΤΑΣ», ΓΙΩΡΓΟΣ ΤΖΙΝΟΥΔΗΣ - ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ - ΣΕΝΑΡΙΟ - ΜΟΝΤΑΖ: ANAΣΤΑΣΙΑ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΟΥ

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ: ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΡΑΓΚΟΥΛΗΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: ΧΑΡΗΣ ΠΑΛΛΑΣ
ΗΧΟΛΗΨΙΑ: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΟΥΣΙΚH: DREAD ASTAIRE, “Take Time To Hate Me”, 2006

Την Πέμπτη 24. Ιανουαρίου, θα προβληθεί η ταινία της Αναστασίας Χριστοφορίδου "Γιατί δακρύζει το λιβάδι κύριε Αγγελόπουλε;" στο κανάλι της Βουλής, στις 9.00 μμ. Επίσης το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στην ΕΤ-3 θα προβληθεί η ίδια ταινία στις 9.00 μμ. Κάτι σαν ένα τηλεοπτικό μνημόσυνο για το μεγάλο Έλληνα σκηνοθέτη. Εύχομαι να την απολαύσετε!! Καλή θέαση.

Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς ξέρουν το Γιάννη Κυριακίδη. Τον έχουν δει να φωτογραφίζει εκδηλώσεις, παρελάσεις, πορείες, επίσημα γεγονότα, να κουβαλά τη σκάλα του -αυτή που έχει γίνει, μαζί με το πούρο του, το σήμα κατατεθέν όσον αφορά στη δημόσια εικόνα του-, να κανονίζει πως θα σταθούν τα πρόσωπα μπροστά στο φακό του, ακόμα και τα πιο επίσημα.

Η καλλιέργεια των παραδοσιακών σπόρων φθίνει όλο και περισσότερο σε όλες τις χώρες του κόσμου. Έχει ήδη ξεκινήσει, σε παγκόσμιο επίπεδο, ένα κίνημα διατήρησης των σπόρων, όπως ήταν από τα παλιά χρόνια. Το ερώτημα που τίθεται είναι γιατί να επιμένουμε να καλλιεργούμε παραδοσιακούς σπόρους στις μέρες μας;

Απάντηση σε αυτό το ερώτημα δίνει η Ομοσπονδία τοπικών Συλλόγων Πελίτι που διευθύνεται από τον Παναγιώτη Σαϊνατούδη και τη γυναίκα του, στο κτήμα του Πελίτι, στο Μεσοχώρι Παρανεστίου, στο νομό Δράμας. Μια τυχαία συνάντηση με τον Παναγιώτη ήταν η αφορμή για να γίνει αυτή η ταινία. Την έρευνα έχει κάνει ο Γιάννης Φραγκούλης και τη σκηνοθεσία η Αναστασία Χριστοφορίδου.

Το κίνημα των Αγανακτισμένων ξεκίνησε από την Ισπανία και εξαπλώθηκε πρώτα σε όλη την Ευρώπη και μετά σε όλο τον κόσμο. Ένα σύνθημα που είχε γραφτεί στην Ισπανία και απευθυνόταν στους Έλληνες, ήταν αρκετό να ανάψει τη φωτιά και να ταράξει τα λιμνάζοντα νερά της αμφισβήτησης των πολιτικών πεπραγμένων στον ελληνικό χώρο. Οι Αγανακτισμένοι στην Ελλάδα έγιναν κίνημα και ύψωσαν τη δική τους φωνή, εκτός κομμάτων και χωρίς κατευθυνόμενη γραμμή από κάποιο πολιτικό πρόσωπο.